orochimaru to oblesny facet! nie moge na niego patrzec...
a co do innych czlonkow akatsuki... wiem malo, ale zawsze cos:
kisame-jest jednym z legendarnych wladcow miecza i chyba pochodzi z wioski fal czy mgly?
itachi-to jeden z wymarlego (przez niego) klanu uchiha, brat sasuke, zabil przyjaciela zeby osiagnac najwyzszy poziom sharingana, chce zeby sasuke do niego dolaczyl wiec zostawil go przy zyciu
lider-pogloski glosza, ze to ojciec naruto i czwarty hokage...
zetsu-kanibal z podwojna osobowoscia
tobi-hehe...
hidan-piekny i niebezpieczny ^^ ma ladna kose i ciekawe kekkegenkai (nie wiem jak sie to pisze

). podczas walki jak (chyba) wezmie do ust troche krwi przeciwnika (wtedy zmienia kolorki...) staje sie niesmiertelny i jak zostanie zaatakowany to obrazenia dostaje osoba, ktorej krew wypil. zawsze na koniec przebija swoje serce wlasna kosa i przeciwnik ginie ^^ to takie fajne... aj tez tak chce...
deidara-ma (teraz nie ma) dwie rece i na dloniach usta, ktore jedza gline (blee) i mieszaja ja z chakra dzieki czemu robi wybuchowe zabawki, tez piekny, ale i tak hidan bije go na glowe... ^^
sasori-pochodzi z wioski piasku, gdzie kazekage byl obecnie niezyjacy gaara (

). mistrz w robieniu kukiel. pozamienial swoich rodzicow w kukielki i prawdopodobnie najsilniejszego kazekage (nie pamietam ktory to

), tez jest ladny, ale niestety zginie z reki swojej babci (chyba to jesgo babcia), ktora posluzy sie do tego sakura. chyba na jego miejsce przyjdzie tobi
Kakuzu - chodzi z hidanem, i to jak narazie tyle
prawdopodobnie wszyscy czlonkowie akatsuki powybijali swoje klany...
to malo informacji, ale zawsze cos :)
Nasze kochan Akatsuki (jeszcze z Sasorim czyli bez Tobiego
)