Witaj Gość

Zaloguj się lub Zarejestruj i dołącz do społeczności fanów mangi i anime!

Yamato nadeshiko shichi henge

Tematy dotyczące konkretnego anime

Yamato nadeshiko shichi henge

Postprzez Solana » 2008-02-07, 00:40

Właśnie skończyłam oglądac. Bardzo fajna komedia (zdanie subiektywne). Trochę romansu, trochę grozy ( ;) ), bardzo dużo humoru! Oglądał ktoś?
Ja gorąco polecam wszystkim którzy lubują się w komediach pełnych gagów, z odrobiną absurdalnego humoru (choc z tym absurdem to nie przesadzajmy). Ogólnie dobre anime na lepszy humor :)
Obrazek
Solana
-#
-#

Postprzez Mizuichi » 2008-02-07, 00:49

oglądać, oglądałem ale jakąś nie przypadło mi do gustu. Zwyczajnie nie jest w moim typie.
1. Mizuichi ma zawsze rację
2. Jeśli Mizuichi się myli patrz punkt pierwszy
Mizuichi
-#
-#

Postprzez Ayumka » 2008-02-07, 09:36

Ja też oglądałam :) humor był nie powiem ze nie i czasem myślałam ze padnę ze śmiechu, ale ogólnie nie podobają mi się anime o "pieknych chłopcach".
Jak coś wymyślę, to coś tu wrzucę ^^
Na ten czas onegdaj pomysłów brak, ot co :)
Ayumka
-#
-#

Postprzez Solana » 2008-02-07, 14:07

Ayumka napisał(a):nie podobają mi się anime o "pieknych chłopcach".

Ale to nie jest anime o pięknych chłopcach, tylko o "brzydkiej" Sunako XD

A tak z drugiej strony, to podobała mi się przesadzona tragedia losów chłopców. Autorzy anime pokazali (i co z tego, że za pomocą hiperbolizacji), że uroda może nieśc niemiłe niespodzianki. Ot taka smutna historia Kyouhey.

Przyznam, że zakończenie mnie zaskoczyło, tak pozytywnie :)
Obrazek
Solana
-#
-#

Postprzez Ayumka » 2008-02-07, 14:18

Solana napisał(a):Ale to nie jest anime o pięknych chłopcach, tylko o "brzydkiej" Sunako XD

no tak ale chodziło mi o to, że występują tam piękni chłopcy na punkcie których cała żeńska częśc szkoły ma kompletnego świra xD NIe podoba mi się sposób w jaki ich twarze są narysowane... jakoś tego nie trawie.
Ayumka
-#
-#

Postprzez Solana » 2008-02-07, 14:24

Zrozumiałam, tylko tak sobie zażartowałam ;) Mi się nie podobał czasem Ranmaru i Yuki, tak trochę dziwnie wyglądali, a niby piękni maja byc. Ale Takenaga i Kyouhey sa śliczni XD
Obrazek
Solana
-#
-#

Postprzez Kikuki » 2008-09-30, 19:43

Oo widzę, że komuś spodobało się to anime. No to się cieszę, bo spotkałam się tylko z jakimś negatywnym odbiorem.
Jak dla mnie Perfect girl evolution to jedna z lepszych komedii jakie widziałam.Może to anime tak mi się spodobało dlatego, ze problemy czwórki super przystojniaków jakoby są zbyt piękni i nie mogą być szczęśliwi czy też mają z tego tytuły bardzo dużo zmartwień były dla mnie zwykłą parodią lub wyśmiewaniem tego typu problemów. Ja tak to odebrałam.
Sunako- jak ja uwielbiam tą dzięwczynę i jej mroczno- śmiertelne klimaty, jej mruczenie pod nosem, obojętny stosunek do wszystkiego, miłość do manekinów, no za wszystkoxD
Kyouhey- on też jak dla mnie jest bardzo pozytywną postacią. Obrzartuch do kwadratu niby ignorant i nic go nie interesuje, a jak trzeba swoje zrobi ( i to jak :) )No i przede wszystkim super przystojny
No i jeszcze śmieszna gromadka sióst Goth Loli z każdym ich pojawieniem się pekałam ze śmiechu :D:D~goht~goht~lolli~lilli
Reszta postaci też jak dla mnie bardzo pozytywna, ale chyba te właśnie wywarły na mnie najlepsze wrażenie.
Ogólnie nie żałuję ani chwili spędzonej z tym anime, bardzo mi się podobało, bawiło mnie i to chyba najwazniejsze !
" Moje życzenią są piękne jak marzenia, lecz moje marzenia są nie do spełnienia "
Kikuki
-#
-#

Re: Yamato nadeshiko shichi henge

Postprzez Julka » 2010-03-06, 17:37

miałam nadzieje na trochę inne zakończenie, ale i tak bardzo ładnie wyglądała :D
molestowanie w pracy...matka wyrzucające dziecko z domu, bo ma za dużo popularność...biedak, choć rzeczywiście był śliczny :D Ale trochę za dużo włożyli na jego barki.
Nieźle się uśmiałam, jak wyciągali w przebraniach ją, albo kiedy myślała, że ma spać w jednym pokoju z olśniewającą kreaturą.
Dużo humoru i za to wielki plus i pozytywny odbiór tej serii xD
Obrazek
Julka
-#
-#

Re: Yamato nadeshiko shichi henge

Postprzez Cirilla » 2010-03-08, 00:07

Ach! Perfect Girl Evolution! Oglądałam dość dawno temu, ale bardzo miło wspominam tą serię! Jedna z najlepszych komedii jakie widziałam w życiu. Szczególnie podobała mi się kreska - wcale nie przeszkadzał mi sposób w jaki byli narysowani chłopcy. To było takie urocze. :030:
No i te oryginalne postaci! Sunako była wspaniała! Jedna z najbardziej charakterystycznych osobowości w świecie Anime.
Odcinek o przeszłości Kyouhei'a należy do moich ulubionych.
Ojej... Aż mam ochotę zobaczyć to Anime jeszcze raz. :1:
Moja ocena 9/10. (Dlaczego nie 10!? Sama się dziwię :roll: )
Cirilla
-#
-#

Powrót do O danym tytule - anime