Ja mam troszeczkę inne zdanie:
Grupa A - Niemcy znowu będą dominować i spokojnie (jak zwykle zresztą) awansują na Euro. Drugie miejsce zajmie prawdopodobnie Turcja, bo nie wierzę w nagle przebudzenie się Belgii, a Austria... cóż wiadomo.
Grupa B - Według mnie najsłabsza grupa. Rosjanie już w eliminacjach na mundial mieli sporo problemów, skutkiem czego w barażach ograli ich Słoweńcy i Zborna do RPA nie pojedzie. Myślę, że bum spowodowany wpakowaniem w rosyjski futbol kupy kasy już minął i sukcesu z Euro 2008 długo nie powtórzą. Słowacja najprawdopodobniej również nie będzie tą samą drużyną co w ostatnich eliminacjach. Pozostaje Irlandia, która od kilku lat gra na równym poziomie, ale ciężko mi sobie ich wyobrazić jako zwycięzców grupy.
Grupa C - Grupa, w której dominować będą aktualni mistrzowie świata. Jedynym znaczącym przeciwnikiem będzie Serbia, ale i jej daleko do poziomu Squadra Azzurra.
Grupa D - Tu możemy być świadkami ciekawego pojedynku. Jeżeli trójkolorowym znowu nie pomoże jakaś "ręka boga" to może Rumuni zrobią jakąś niespodziankę. W Szwajcarii zajęli wyższą pozycję niż Francuzi.
Grupa E - Jedna z najciekawszych grup. Pojedynek Trzech Koron i Pomarańczowych uzupełni jeszcze obecność reprezentacji Finlandii, która w dwuch ostatnich eliminacjach zabrała punkty wielu mocarzom.
Grupa F - Ciekawa grupa tylko ze względu na rywalizację, która rozegra się między Chorwatami i Grecją. Niestety na boisku nie będzie na co popatrzeć. Grecy nie grają widowiskowej piłki, ale nie pozwolą Chorwatom na pokazanie ich kunsztu. O Izraelu czy Łotwie nie ma co mówić. Będą walczyć o trzecie miejsce.
Grupa G - Kolejna grupa, która może przebiegać pod dyktando jednej drużyny. Anglia jest absolutnym faworytem, chociaż nie lekceważyłbym Szwajcarii, w której jest sporo utalentowanej młodzieży (MŚ U-17).
Grupa H - Druga bardzo interesująca grupa. Rywalizacja Portugalii z Danią będzie chyba najciekawszą w całych eliminacjach. Do tego mamy jeszcze Norwegów, którzy potrafią się przebudzić i pokazać wysoki poziom.
Grupa I - Chyba najciekawsza grupa, pod warunkiem, że Czesi jak zwykle podniosą poziom na Euro (jakoś zawsze na Mundial brakuje im sił lub chęci). Trzy mocne drużyny, bo Szkocja również potrafi pokazać się z mocnej strony. Do tego dochodzą Hiszpanie, którzy (według mnie) są w tej chwili najlepszą europejską ekipą.
Jeżeli mógłbym jakoś podsumować losowanie to powiem, że gracze będą mogli wygrać trochę grosza u bukmacherów. Sporo meczów będzie miała wyraźnych faworytów i nie mówię o konfrontacjach z zespołami z 5 i 6 koszyka. I jakoś nie mogę przekonać się do nazywania grup literami. Cyfry bardziej mi się podobały. Litery są odpowiednie dla turnieju finałowego