Witaj Gość

Zaloguj się lub Zarejestruj i dołącz do społeczności fanów mangi i anime!

kreskowki

filmy, dramy itp.

Postprzez Heartbreak Kid » 2009-03-03, 20:11

Batman TAS - łał, to była dopiero kreskówka, imo najlepsza z tych przeznaczonych dla najmłodszych. Ten Batman był mroczny, miał świetny klimat, świetne psychologiczne rysy postaci i... Miał Batmana, najlepszą komiksową postać ever. Nawet dziś, gdy oglądam tą kreskówkę, sprawia mi ona przyjemność i cenie sobie ją bardziej niż niejedno anime.
Obrazek
D-Generation X - You make your rules, and WE WILL BREAK THEM!
Heartbreak Kid
-#
-#

Postprzez Helga » 2009-03-09, 18:23

Po latach niedosytu znalazłęm dobrą nową kreskókę. Zwie się Wolverine and The X-Men. Nieco różni sie od X-mena z fox kids. Jest mroczniejsze i poważniejsze. Historia idzie podobnym torem, ale zostawiono niektórych bohaterów z Evolution.Nie ma Gambita w zespole chlip. Za to jest nowa psioniczna laska. Szczerze powiedziawszy gubię sie w całej tej historii X-manów. Oglądam też zaległe odcinki Real Adventures of jonny quest.
Ostatnio edytowano 2009-03-09, 20:23 przez Helga, łącznie edytowano 1 raz
What you saw at the castle
on that windy night
and what you saw at the bridge last night
How I smiled
Never atter a word to anyone
If you dare speak
I will find
wherever you are
and I will kill you
I will Rip you apart
Crush your bones and eat your flesh
I will drink you blood
I will devour you
Helga
-#
-#

Postprzez Diarnay » 2009-03-09, 20:32

Hm, miło wspominam Xaolin: Pojedynek Mistrzów. ...i chyba tyle właściwie pamiętam O.o To była moja ostatnia ulubiona kreskówka przed brutalnym zabraniem mi kablówki xD Ah! I jeszcze Tutenstein <33333 Jejku, jak ja to kochałam. Właściwie to przez całą podstawówkę oglądałam CN i Jetixa (niegdyś Fox Kids), bo po szkole zawsze chodziłam do dziadka (rodzina w pracy cały dzień) i nic innego nie było do roboty ^^'

I ostatnio zainteresował mnie jeden animowany serial, jak było widać wzorowany na japońskich anime (nawet musiałam w internecie u kuzyna sprawdzać czy to anime czy kreskówka) kiedy nie miałam kompa i oglądałam Nickelodeon jak nic innego nie było. "Avatar: legenda aanga". Mam nawet zamiar obejrzeć to w internecie bo to było naprawdę ciekawe :3 (i oczywiście musieli mi zmienić ten program jeszcze przed odzyskaniem kompa ToT)
Trochę to narótowate, ale polecam x3
Diarnay
-#
-#

Postprzez kiriki » 2009-03-09, 21:16

Diarnay napisał(a):miło wspominam Xaolin: Pojedynek Mistrzów

Ja też. Ale te początkowe odcinki. I dalej tym gorzej. A szkoda, bo było fajne, luźne i śmieszne. Wszystko co jest potrzebne żeby spędzić godzinke przed TV po szkole :)
Diarnay napisał(a):Ah! I jeszcze Tutenstein

To też było świetne! Ale nie widziałem tego od jakiegoś czasu, a uważam, że oglądanie tego typu kreskówek na necie zabija całą przyjemność.
Caladan napisał(a):Nieco różni sie od X-mena z fox kids

Którego? Bo były dwa. Evolution i zwykłe x-men. Bardziej charakteryzowane na komiksach marvela.
Obrazek
kiriki
-#
-#

Postprzez Helga » 2009-03-09, 21:29

Evolution za bardzo nie trawiłem. Skończyłem na pierwszym sezonie. Tamta starsza wersja była lepsza, albo mam do niej poprostu większy sentyment.
Avatar= genialne. Dawno temu oglądałem. Z bohaterów uwiebiam tą małą dziewuchę ,która kontrolowała ziemią. Ten książe tez był fajny. Jedna scena z tej kreskówki mnie rozwaliła.
Spoiler:

Ma podobno wyjść niebawem 4 sezon.
on that windy night
How I smiled
If you dare speak
I will find
wherever you are
and I will kill you
I will Rip you apart
I will drink you blood
I will devour you
Helga
-#
-#

Postprzez kiriki » 2009-03-09, 21:31

Gdzie oglądałeś tych nowych x-menów? Po Polsku, czy angielsku?
Obrazek
kiriki
-#
-#

Postprzez Heartbreak Kid » 2009-03-09, 21:55

A propos tych nowych X-men, nie mam siły się zabrać za oglądanie ich (rzygam po prostu Wolverinem), to powiedzcie mi, czy Logan w końcu zaczął używać swoich pazurów? Bo i w klasycznych X-menach i w Evolution tylko nimi groził, a nikogo tak naprawdę nie pociął. Jedynie w Hulk vs. Wolverine zdrowo się namachał i upuścił trochę krwi z zielonego goliata. I btw, czy pojawiła się postać taka jak Deadpool?

A co do dobrych seriali animowanych z USA... Justice League Unlimited jest naprawdę klasa. Polecam każdemu, kto lubi kreskówki z superbohaterami DC (swoją drogą DC robi lepsze seriale swoim postaciom niż marvel, ciekawe dlaczego).
Obrazek
D-Generation X - You make your rules, and WE WILL BREAK THEM!
Heartbreak Kid
-#
-#

Postprzez Helga » 2009-03-09, 22:12

http://www.anilinkz.com/wolverine-and-t ... episode-11
narazie jest 19 odcinków.
Krwi nie zauważyłem, ale dobrze się ogląda.
on that windy night
How I smiled
If you dare speak
I will find
wherever you are
and I will kill you
I will Rip you apart
I will drink you blood
I will devour you
Helga
-#
-#

Postprzez kiriki » 2009-03-10, 07:22

http://tv.blinkx.com/show/wolverine-and ... g#episodes

Tu jest 21 odcinków po angielsku. Zależałoby mi na Polskiej wersji, ale chyba takiej nie ma, a subów raczej nikt nie robi
Obrazek
kiriki
-#
-#

Postprzez Elof » 2010-01-05, 20:07

Nie jest to typowa kreskówka, lecz animacja poklatkowa. Innego tematu niema więc postanowiłem umieścić linka tutaj.

Polecam każdemu tą krótką historyjkę. Filmik ma niesamowity klimat.
Tim Burton i wszystko jasne! :-D
http://www.youtube.com/watch?v=qzk6LCA7Y5s
"Every adventure requires a first step. Trite, but true, even here."
Elof
-#
-#

Postprzez Helga » 2010-01-05, 22:40

Coś ładnego znalazłem: Huntik-Secrets&Seekers
on that windy night
How I smiled
If you dare speak
I will find
wherever you are
and I will kill you
I will Rip you apart
I will drink you blood
I will devour you
Helga
-#
-#

Postprzez marqipl » 2010-01-07, 10:33

taaak avatar naprawde genielny był :) 3 sezony a wogóle sie nie znudził, huntik był bardzo dobry do czasu wątków miłosnych (za dużo tego :( do tego dorzuciłbym chaotica i storm hawks również bardzo dobre i z niecierpliwością czekam na następne odcinki :) :mrgreen: no i oczywiście old school jak Scooby doo, tom i jerry i kreskówki hanny barbery, aż sie łezka kręci w oku
BARCA - Més que un club
marqipl
-#
-#

Re: kreskowki

Postprzez Kira » 2010-03-07, 22:00

A ja lubię Mroczne przygody Billy'ego i Mandy :-d Niestety od jakiegoś czasu nie mogę oglądać większości lepszych kreskówek, bo o 21 CN zamienia się tCM -.-
Co do X-men- Evolution obejrzałam chyba całość, ale po angielsku, bo polskiego dubbingu znieść nie mogę. Wolverine and the X-men widziałam pierwszy sezon i całkiem mi się podoba. Ale i tak najbardziej lubiłam klasycznych X-menów, których oglądałam przez całe dzieciństwo, a potem jeszcze po angielsku, bo dubbing też mi się nie podobał.
Aaa i jeszcze Młodzi tytani xD
When I play rock paper scissors, I always choose rock. Then when somebody claims to have beaten me with their paper I can punch them in the face with my already clenched fist and say, oh sh*t, I’m sorry, I thought paper would protect you!
Kira
-#
-#

Postprzez Futabas » 2010-07-06, 00:39

Nowy sezon South Park wymiata >:]! Ogląda ktoś tutaj? Ostatnio robię sobie refresh wszystkich odcinków, bo nie wsio widziałam na MTV i dochodzę do wniosku, że z tej kreskówki dzieci za 200 lat będą się historii uczyć. Klimat dobrze oddaje wszystko co się w świecie dzieje i odcinki z lat 90' mają zupełnie inną atmosferę. Odcinek o chimpokomonach widziałam już chyba ponad dziesięć razy, ale dalej mnie to bawi skubaństwo xP. Zauważyłam też, że np. wraz z czasem coraz więcej jest o masturbacji xP. W Beavis i Butthead było to samo (tam z kolei najczęściej się chyba obrywało organizacjom chroniącym środowisko i hipisom).
Futabas
-#
-#

Postprzez Aratar » 2010-07-06, 09:37

Kiedyś South Park oglądałem ale niezbyt przypadło mi do gustu. Mimo że wyrosłem trochę z kreskówek to dalej lubię je oglądać:-P W szczególności Ed,Edd i Eddy, Tom & Jerry i różne inne które znajdę na zigzapie i CN
Ad victoriam...
Ex machina....
Non sibi sed patriae...
Aratar
-#
-#

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Filmy